<< Til forsiden

Aktivitetsvenn: Ny forskning om tilbudets betydning

tur1.aktivitetsvenn.jpg

Hvordan kan offentlig og frivillig sektor samarbeide om økt frivillig innsats i demensomsorgen? Nasjonalforeningen for folkehelsen vil i sesjonen ‘Aktivitet i praksis’ onsdag formiddag presentere nye forskningsresultater på betydningen av Aktivitetsvenn-tilbudet.

- Det pågår for tiden to forskningsprosjekter på Aktivitetsvenn, ett nasjonalt (NOVA Oslo Met) og ett internasjonalt (ASUME University of Stirling, Skotland), forteller Eline Sannes Riiser, nasjonal rådgiver for Aktivitetsvenn.

Under konferansen vil hun formidle noe av denne forskningen.

- Forskningsprosjektene skal hjelpe oss å utvikle kunnskapsbaserte verktøy slik at man bedre kan vurdere innflytelse og rollen til frivillige i demensomsorgen. Ett av målene er å utvikle et sammenliknende rammeverk og et praktisk evalueringsverktøy som gjør det mulig for organisasjoner å vurdere kvaliteten og effekten av frivillighet på tvers av landegrenser. Det blir spennende å lære “hva som fungerer”, noe som forhåpentligvis kan være nyttig også for andre som legger til rette for frivillig aktivitet, sier hun entusiastisk.

 

Meld deg på Verdighetskonferansen - Kreativ Omsorg 2019.
26.-27. mars, 2019 i Oslo

Les mer om konferansen på www.vkko.no